Vi har bara EN planet att samsas på just nu och desto viktigare att vi tänker på vårt egen klimatavtryck inför framtiden.

Salongen återvinner och källsorterar miljöfarligt avfall i separata kärl. Allt hår som klipps av förbränns i vanliga sopor. Salongen är försedd med energieffektiva led-lampor och personalen åker kollektivt för att bidra till en minimal miljöpåverkan.

Efter några resor till Afrika bestämde jag mig för att ytterligare hjälpa till i världen och valt att samarbeta i ett win-win-win koncept i Kenya. 

Salongens årliga bidrag har sedan 2012 gått till trädplantering och donationer till de riktigt fattiga i ökenområden i Kenya. Salongen är numera klimatneutral eftersom vi i flera år bidragit till att det planteras fler träd i Kenya, som binder mer koldioxid från atmosfären, än salongen släpper ut på ett år.

Organisationen Better Globe värnar om vår älskade planet genom att odla fler nya träd än det skördas. Dessa träd ger planeten syre, skugga, timmer, frukt och förhindrar erodering i marken. Som en följd av detta ger det arbete till både män och kvinnor i Kenya. Dessa fattiga och hoppfulla människor får genom BetterGlobe utbildning, en rimlig lön och en framtidstro.

Du kan också bli en klimathjälte och bidra genom att köpa träd eller donationer i Better Globe. På det sättet bekämpar vi fattigdom på plats så att invånarna kan bo kvar. Vi bidrar till en bättre planet och dessutom får vi pengarna tillbaka, som en ränta! 

För att lättare förstå hur BetterGlobe fungerar så titta gärna på filmen här bredvid. Vill du ha mer information så kontakta mig eller uppge mitt kundnummer: 16534